Sportfilmek

. sportfilmek

sportfilmek

A filmművészetben sok sporttal kapcsolatos filmet találni, és bizony vannak közöttük igazi nagy klasszikusok is, mint például a Rocky, vagy a Túl a csúcson……

Jó szórakozást kívánunk az alábbi filmekhez !

sportfilmek

Sportfilmek - Eddie a sasEddie a sas  (Igaz történet alapján)

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon kedves. Mégis ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián. Ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos – bár az is nagyon jól tud esni. Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

Megnézem >>>


 

Sportfilmek - Fehér tenyér

Fehér tenyér  (Valós események alapján)

A film története valós eseményekből indul ki. A személyes, gyerekkori edzésélmények mellett a rendező öccse, Hajdu Zoltán Miklós pályájából merítve jeleníti meg egy tornász életének momentumait: a kisiskolás Dongó Miklós (Silas és Orion Radies) a nyolcvanas évek Debrecenében kemény szülői és edzői szigor mellett kezdi el pályafutását, melynek perspektívái, úgy tűnik, egyáltalán nem izgatják; sokkal inkább a cirkusz világa, amibe bele is kóstol.

Megnézem >>>


 

Sportfilmek - Hajsza a győzelemértHajsza a győzelemért (Rush)

Niki Lauda nem teljes életrajzi filmje, csupán 6-7 évet ölel fel.

1976 – a Formula–1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás idénye, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, az F1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák. fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet.

Megnézem >>>


 

Jég veledJég veled

Derice Bannock 100 méteres futóként az olimpia kvalifikációs versenyre készül. A versenyen Junior Bevil megbotlik és esés közben magával rántja a két mellette futót: Derice-t és Yul Brennert. Derice – akinek apja is kiváló sprinter volt, jól ismeri az atlétikai szövetség elnökét, akinél reklamálni próbál a verseny újrafutásáért, de sikertelenül.

Az irodában viszont lát egy fényképet apjáról és egy amerikai sportolóról, Irv Blitzer bobversenyzőről, aki az 1968-as téli olimpián két aranyérmet nyert, majd az 1972-es versenyről csalás miatt kizárták és ezután visszavonult. Jamaicára költözött, ahol fogadásokból él.

Megnézem >>>


 

GóóólGóóól

Santiagónak (Kuno Becker), a szegény mexikói bevándorlónak minden vágya, hogy híres focista legyen.

A tehetséges fiút hamarosan szerződtetik a rendkívül népszerű angol klubhoz, a Newcastle Unitedhoz.

Santiagónak az új csapatában be kell bizonyítania, hogy megállja a helyét, csakhogy a riválisok között ez nem is olyan könnyű.

 

Megnézem >>>


 

Góóól 2Góóól 2.

Valóra vált a kis Santiago álma, profi focistaként az angol Newcastle United csapatát erősíti. A Real Madrid érdeklődni kezd iránta. Santiago el sem akarja hinni, hogy egy csapatban kergetheti a labdát Bechammel, Zidane-nal és Raullal. A mennyasszonya, Roz már az esküvőt szervezte, de örül szerelme sikerének, és vele tart Spanyolországba.

Úgy tűnik, Santiago pályája csúcsára ért: sztárként fogadják, fürdik a népszerűségben, és a pénzben. A hirtelen jött siker rossz irányba sodorja az ifjút. Lassan eltávolodik a barátaitól, a sikersorozata megszakadni látszik és talán szerelmét is elveszíti. ..

Megnézem >>>


 

SennaSenna

Senna 1984-ben tehetséges kezdőként robbant be Forma 1 világába, ahol 10 éven keresztül, egészen az 1994-ben történt tragikus balesetig igazi sztárja volt a versenysorozatnak. A film bemutatja Senna egész életét betöltő testi-lelki küzdelmét, amit azért vívott, hogy tökéletes pilótává válhasson.

Senna minden idők legjobb Forma 1-es versenyzője. Igaz, hogy dokumentumfilm, ám aki megnézi az biztosan meg fogja érteni, hogy miért is ez a produkció van toplisták első helyén. Ha szereted az autós sportokat, ha nem, sőt ha szereted egyáltalán a sportot, ha nem, ez az alkotás olyannyira le fog kötni, hogy napokig a hatása alá tudsz kerülni. Mindenképpen, mindenkinek ajánlott a megnézése!

Megnézem >>>


 

Az aszfalt királyai (Ford vs Ferrari)Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari)

Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

Megnézem >>>


sportfilmek, legjobb sportfilmek

TűzszekerekTűzszekerek

A két megszállott futó, Harold (Ben Cross) és Eric (Ian Charleson) vérre menő küzdelmet vívnak egymással a győzelemért. Eric, az elszánt skót misszionárius Isten dicsőségéért fut, míg Harold a győzelmeivel akarja bebizonyítani jogos helyét a társadalomban. Ők ketten képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatok és ellentétek feszülnek közöttük.

Megnézem >>>


 

Út a csúcsraÚt a csúcsra

Az Ordas Farkasok válságban vannak. Az amerikai egyetemi focicsapat mestere – James Caan – a következő idényre leszerződteti a nagy reményű fekete fiút Barnell Jeffersont és megkezdődik az embert próbáló felkészülés.

Az évad jól kezdődik, a játékosok döntő fölénnyel nyerik az első tét meccset.

Mikor Joet, a csapat meghatározó egyéniségét ittas vezetés és garázdaság miatt kényszerpihenőre küldik, a döntőbe jutás kétségessé válik. A mester a végsőkig kitart fiai mellett, míg elérkezik az utolsó nap, az utolsó esély arra, hogy feljussanak a csúcsra.

Megnézem >>>