Sportklub – Magyar Parkour Sportegyesület

.

Magyar Parkour Sportegyesület

 

Sportág: Parkour
.
Hivatalos képviselő neve: Szentváry-Lukács Vajk 
E-mail címe: magyarpkse@gmail.com
Telefonszám: +3630/7240-455
Weboldal:  https://www.hophungary.hu
.
Edzések helye, címe: 1101 Budapest Korponai u. 1/a
.
Edzések időpontjai: Hétfőn, Szerdán és Pénteken vezetett edzések. Ezenkívül vannak szabadedzéseink és Workshopjaink
Akik jelentkezését várják: 7 éves kortól fiúk és lányok, és felnőttek jelentkezését is várjuk

 

Bemutatkozó

Egyesületünk két év alakult és azóta egyedülállóan mi vagyunk hazánkban az első tisztán parkour profilú sportegyesület.

Idén januárban, szintén egyedülálló módon sikerült megnyitni Magyarország első parkour termét a HOP Hungary-t (Hall of Parkour Hungary), ahol azóta egyre növekvő érdeklődéssel vezetjük parkour edzéseinket és szervezzük táborainkat, valamint egyéb hétvégi programjainkat, amelyek azok számára is nagyon érdekesek lehetnek, akiknek még nem volt szerencséjük kipróbálni ezt a sportot.

Ilyen rendezvények közé tartoznak a versenyeink, különböző előadásaink, találkozóink és játékos családi programjaink.

Szabadedzéseink és olyan Workshopjaink, amik azok számára is érdekes lehetnek akik nem feltétlen szeretnének parkourossá válni (pl.: szaltó, kézállás és egyéb erősítő workshopok is)

 

Célkitűzések

Célunk a Magyar parkour széleskörű megismertetése és színvonalának fellendítése, valamint az ehhez kapcsolódó rendezvények szervezése, lebonyolítása, ezenkívül hivatásunk a fiatalabb generáció fizikai és szellemi képességeinek fejlesztése a parkour segítségével, valamint a biztonságos gyakorlási környezet kialakítása és fejlesztése a sport iránt érdeklődőknek.

 

Legfőbb eredményeink (2019 évtől)

A egyesületünk két vezetője, akik vezetik a termet is és tartják az edzéseinket Máté Áron és Sz.-Lukács Vajk. -Mindketten több mint 8 év szakmai és 6 év edzői tapasztalttal rendelkezünk. A Testnevelés Egyetemen végeztünk Testnevelő-Edző szakon.

Évek óta szervezünk itthon kisebb nagyobb versenyeket,rendezvényeket és több mint egy éve járjuk az országot fellépéseinkkel. 2019-ben mindketten indultunk a Word Urban Games parkour világbajnokságon Budapesten, ahol az első tíz-ben végeztünk.

Egyesületünkkel igyekszünk felkarolni a hazai legtehetségesebb parkour-osokat és segíteni nekik a fellépéseken, bemutatókon részt venni és a nemzetközi versenyekre kijutni.

 

 

Magyar Parkour Sportegyesület