Vízalatti jégkorong – Őrült sportok

..

Vízalatti jégkorongVízalatti jégkorong

Őrült sportok

A vízalatti jéghoki Ausztriából származik, és fokozatosan egyre népszerűbbé válik a szabad búvárok és az extrém sport kedvelők körében.

Nem szabad összetéveszteni azonban a vízalatti hokival, amit bent, medencékben játszanak. A vízalatti jégkorongot egy 6 méter széles és 8 méter mély hosszú jégpályán, jeges felület vagy befagyott tó alatt gyakorolják.

Aki ezt a sportot szeretné űzni, kiváló lélegzet-visszatartó képességgel kell rendelkezni, mivel semmilyen légzőkészületéket nem használhatnak. A játékosoknak ezért 30 másodpercenként a felszínre kell úszniuk, hogy friss levegőt vehessenek.

 

Békatalpakat használhatnak a játékosok, és de a kistestvérével ellentétben, ezt rendes jégkorong méretű speciális ütővel űzik. No meg nem a medence alján.

Konkrétan jégen zajlik a mérkőzés, csak éppen a víz alatti oldalán, lásd. fotó.

 

Sajnos videóval nem szolgálhatunk….. (Aki tud küldeni, azt viszont örömmel vesszük)

 

 

Sportmegoldások Team

 

  • Ha érdekes volt számodra az információ, kérünk, ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !

Vízalatti jégkorong