Óriástök verseny – Őrült sportok

..

Óriástök versenyÓriástök verseny (regatta)

Őrült sportok

Ez a verseny voltaképpen arról szól, hogy a résztvevők kivájt tökökben áteveznek a Pezaquid tavon. Ezek a hatalmas tökök viszont nem olyan engedelmesek, mint egy csónak. Ráadásul, ha túl keveset faragnak ki a belsejükből, akkor nehezek lesznek, ha túl sokat, akkor kilyukadhatnak, megrepedhetnek, elsüllyedhetnek.

A pálya fél mérföld (800 m) az indulástól a végéig. A versenyen csak óriás sütőtökök szerepelhetnek, mint az egyetlen úszó eszközök.

A verseny 1999-ben alakult, Danny Dill és fia Howard Dill, sütőtök nemesítők jóvoltából. Leo Swinamer uralta a versenyeket, az első tízből hatot megnyert, köztük egyet 73 éves korában.

Egyeduralma ellenére a verseny népszerűsége tovább növekszik, a 2008-as versenyt már 10 000 néző szurkolta végig, és 60 nevező indult. 

Három versenyszám van: motoros, kísérleti és evezős. Nem minden osztály vonzza annyira a versenytársakat, az evezés versenyszám a legnépszerűbb.

 

 

 

Sportmegoldások Team

 

  • Ha érdekes volt számodra az információ, kérünk, ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !

Óriástök verseny