Flyboard – Sportágak

.

 

Flyboard - SportágakA flyboard egy vízsugárhajtású deszka, amellyel ki lehet emelkedni a vízből akár 9-10 méter magasra, hasonló trükköket lehet vele csinálni mint a wakeboarddal, de a víz alá is lemerülhetünk vele.

A fő hajtást a deszka alatti vízsugár adja, a két mellékvízsugár segíti az egyensúlyozást. A vezérlés az egyik kézben lévő gázkarral irányítható. A flyboardot a francia Franky Zapata két évig fejlesztett.

 

Az őrült extrém sport nem csak annak érdekes, aki műveli, de annak is, aki nézi: hihetetlen látványt nyújt a négy, de akár kilenc méterrel a vízfelszín fölött vízsugarakon „táncoló” sportoló. A flyboard lényege ugyanis, hogy egy jet-skihez kapcsolódik, ami olyan erős vízsugarat ad, ami megemeli az embert, hogy aztán különböző mutatványokat vigyen véghez a magasban. Magyarországon is kapható a flyboard.

Lehet vele tekergőzni, kiemelkedni a vízből, fejest ugorva búvárkodni addig, amíg a cső engedi. A vízáram sebességét a deszkán álló szabályozza. Szinte bármit lehet vele tenni, szaltózni, táncolni, csoportos bemutatókat tartani, extrém sportág és szórakozóeszköz vált belőle. Azért ennek is kitermelődtek a művészei.

 

 

 

Sportmegoldások Team

 

  • Ha hasznos volt számodra az információ, kérünk ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !