TopSpin Asztalitenisz Club

 

TopSpin Asztalitenisz Club

 

Sportág: Asztalitenisz
.
Hivatalos képviselő neve: Bak Imre (elnök)
E-mail címe: info@topspin-ac.hu
Telefonszám: 06-30-999-3129
Weboldal:  https://topspin-ac.hu/
.
Edzések helye, címe: 1097 Budapest, Koppány utca 2-4.
Edzések időpontjai: Hétfő-Péntek 09:30-20:00
Akik jelentkezését várják: Gyermekek és felnőttek jelentkezését várjuk

 

Bemutatkozó

A TopSpin asztalitenisz Club alapvetően az amatőr, a kerületi, és a Budapest bajnokságban szereplő játékosoknak nyújt edzési, fejlődési lehetőségek.

 

Célkitűzések

Tanulj meg te is nálunk pingpongozni! Induláskor ez volt a mottónk.

A TopSpin ping-pong terem 2016-ban kezdte meg működését. S azóta is az asztalitenisz oktatás az egyik alapvető, és méltán a legnépszerűbb szolgáltatásunk a pingpong club keretein belül. Büszkén jelenthetjük ki, hogy a covid helyzetben a fennmaradásunk egyik záloga az a minőségi edzésmunka volt, amit korábban is elvégeztünk az elmúlt évek során. Az újranyitás időszakában a korábbi tanítványaink, több mint 90%-a visszatért hozzánk. Köszönjük a bizalmat! Igyekszünk ezt a jövőben is megszolgálni! Jelenleg felnőttek részére egyéni vagy páros foglalkozások keretében tartunk asztalitenisz edzéseket. Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy az egyéni ping-pong edzések felnőttek részére nagyságrendekkel hatékonyabbak, mint a csoportos foglalkozások.

 

Legfőbb eredményeink (2019 évtől)

Jellemzően 60-90 perces pingpong személyi edzéseket szoktunk javasolni. Kezdőknek, újrakezdőknek az első 5-10 alkalommal inkább a rövidebb, a 60 perces edzéseket javasoljuk. Az oka igen egyszerű: vagy a koncentrációs képesség romlik le az edzésterhelés alatt, vagy fizikailag lesz túlságosan megterhelő, vagy akár mindkettő eset előfordulhat. A helyes asztalitenisz technika elsajátítása mellett, edzőink odafigyelnek az optimális edzés terhelésre is.

Kezdő pingpongosok esetében az a tapasztalat, hogy inkább a koncentrációs képességet veszik igénybe az első ping pong edzések. Tulajdonképpen ez logikus is. Mivel kevesebb technikai képzettség mellett a játék lassabb, vagy több a hiba, így kevesebb az aktív játék, és kevésbé fárasztó. Valószínűleg ebből a szituációból eredhet az a népi sztereotípia, hogy a pingpongozás nem is annyira fárasztó. Pedig de! Nagyon is fárasztó tud lenni ha már elsajátítottad az alapvető pingpong ütéseket, a megfelelő lábtechnikát, és mozgáskoordinációt. A pingpongozás nagy előnye, hogy a technikai tudásszint fejlődésével egyenes arányban növekszik a fizikai igénybevétel.