Majd ő megmondja – Szabó József

.

.

Majd ő megmondja - Szabó JózsefMajd ő megmondja

sportrovat

.
Szabó Józsefet, a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület edzőjét kérdeztük, aki csapatával elnyerte a Magyarország legőrültebb COVID-19 karanténsportolója büszke címet.

Józsefék a Sportmegoldások “Őrült karanténsportoló” felhívására jelentkeztek, illetve küldték be videójukat, majd a közönségszavazáson a legtöbb szavazatot gyűjtve az első helyen zártak.

.

Hogyan szereztek tudomást erről a nem mindennapi kiírásról, játékról, mit szólt hozzá a csapat?
.
  • A Magyar Birkózó Szövetség küldött egy körlevelet, amit megosztottam a Facebookon a “Félegyházi birkózók” nevű csoportunkban. Ebben a csoportban zajlik az élet, mint egy nagy családban. Amint megszületett az ötlet, hogy mivel nevezzünk, azonnal mindenki rámozdult.
.
.
Majd ő megmondja sportrovat - Kiskunfélegyházi Birkózó SportegyesületLeginkább a kreativitás volt a lényeg, honnan jött az ötlet a kézenállásból való öltözködéshez?
.
  • Fiatal edző kollégánk, Polyák Dániel talált egy videót, ahol néhány fiatalember ezzel virtuskodott, amit egykori válogatott birkózónk, Szabó Róbert szintén megcsinált, kicsit tovább nehezítve.
.
.
Folyamatosan követtük a szavazás állását. Az elején nagyon elhúztak, aztán szép lassan kezdett szorossá válni a csata, sőt volt egy kis idő mikor a második helyre estek vissza, hogyan élték át magát az egész szavazást?
.
  • Izgalmas volt, jöttek-mentek az információk, biztatások. Amikor hátrább csúsztunk, akkor megkérdeztem: egy pingpongos kislány legyőz egy egész birkózó csapatot? Attól kezdve újra átvettük a vezetést.
.
.
Éjfélkor zárult le a szavazás, ment a köremail azonnal, vagy másnap reggel amolyan meglepetés volt a végeredmény?
.
  •  Figyeltük, vártuk a végeredményt. A csoportban mentek a megosztások.
.
.
Ez ilyenkor egy igazi csapatmunka, melybe nem csak a sportolók, de szülők, rokonok, ismerősök is beszállnak, egy közös siker, melynek éppen ez az összefogás adja a savát-borsát, az értelmét a részvételnek, együtt, közösen.
.
  •  Mint említettem, a csapatunk olyan mint egy nagy család, csak szerencsére veszekedések nélkül! Amikor kezdődtek a megszorítások, akkor a csoporton belül igyekezett mindenki a többiekben is tartani a lelket és sokat viccelődtünk, őrültködtünk. Az edzők készítettek edzésterveket, amit sok szülő is elvégzett, példát mutatva. Közben jöttek különböző kihívások, pl: ki tudja 2 percig plank helyzetben tartani magát? A kézenállásban öltözködésről jóval több videó készült, mert szülők is csinálták, már olyan szinten, hogy volt aki sört szürcsölt közben. A szavazásnál is látszott ez az összefogás és igaz, hogy egyéni sportágat űzünk, de nagyon jó érzés az, amikor közösen örülhetünk a sikernek.
.
.
Igaz hogy egy játék volt, de milyen érzés az ország legőrültebb karantén sportolójának lenni?
.
  • Erről a címről szívesen lemondtunk volna, de, ha már így alakult, örülünk neki, mert a játék nagyon fontos a gyermekek, sőt a felnőttek életében is! Sokkal jobban megismerjük egymást és kiváló közösségformáló. Ezáltal most egy kicsit bepillanthattunk más sportemberek életébe is és Ők is a miénkbe.
.
.
Egy kicsit másfelé véve az irányt, mikor tudják elkezdeni a közös edzéseket?
.
  • Már május közepén enyhült a helyzet, a Magyar Birkózó Szövetség orvosi bizottsága kiadott egy ajánlást az edzések tartásával kapcsolatban. Mi ezt betartva eljártunk egy közeli off-road pályára, ahol remek hangulatú erőnléti edzéseket tartottunk. Nagyon élvezték a gyerekek a homokdombok, gödrök közötti rohangálást, fáramászást, erdőben futásokat. A végén egy számháborúval zártuk le ezt az periódust, de máskor is visszatérünk oda alapozó időszakban. Egy hete pedig újrakezdtük a munkát a birkózó szőnyegen. Néhányan más egyesület táborába is elmentek.
.
.
Mondana pár szót a csapat közeljövőbeli céljairól?
.
  • Mi is szervezünk egy 10 napos tábort a Balaton partján július végétől, ahová más csapatokból is jönnek, még a határainkon túlról is. Többen meghívást kaptak a diák és serdülő válogatott keretekbe, Ők ezekben a táborokban is részt vesznek. Azután pedig várjuk az őszi versenyeket.
.
.
Visszakanyarodva, hogyan értékeli a karanténban eltöltött időt a felkészülés a kondi, a formában maradás szempontjából?
.
  • Ahogy elkezdődött a karantén, nem volt kiesés, mert otthon edzett mindenki. Online megkapták a feladatokat, amiről még képeket, videókat is küldtek sokan. Csináltunk egy versenyt is, hogy ki készít legjobb filmet. Az eredményhirdetés rövidesen megtörténik, még Lőrincz Tamás világbajnok is felajánlott egy pólót valakinek. Az egyik tízéves kis birkózónk komplett erőnléti edzést vezetett az érdeklődőknek a Facebookon. Amikor elkezdődtek a közös edzések, majd kicsattantak az energiától. 
.
.
Nagyon bízunk benne, hogy ez a verseny, főleg ezért a címért soha többet nem kerül kiírásra, így sportnyelven, címvédésre sem kerül sor. Viszont reméljük, más játékainkban újra fogunk találkozni Önökkel.
.
  • Köszönjük a lehetőséget és nagyon jók voltak az “ellenfeleink”, akiknek ezúton gratulálunk! Nehéz dolguk volt, mert mi közösen szerepelünk a videóban és sok támogatót tudtunk szerezni. Várjuk az újabb kihívást!
.
.
Köszönjük szépen a beszélgetést. Szívből gratulálunk a győzelemhez, és további, most már közös jó felkészülést, és sok sikert kívánunk Önnek és  az egész csapatnak.

Majd ő megmondja sportrovat - Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

 

Sportmegoldások Team

sportrovat

Sportrovat – Majd ő megmondja sportrovat