Sportágak – Havon korcsolyázás (Hókorcsolyázás)

.

A Sled Dogs Snowskates hókorcsolyát Norvégiában fejlesztették ki. Pontosan úgy működik, mint a jég és görkorcsolya, csak éppen a sípályákon.

Kényelmes, flexibilis cipő a talpra integrált rövid csúszótalppal, a tökéletes irányíthatóság és biztonság érdekében síléchez hasonlóan mindkét oldalon acél élekkel.

Lehet vele korcsolyázni, ugrani, trükköket beadni, könnyedén fordulni és fékezni.

 

A hókorcsolya (Sled Dogs Snowskates) egy Norvégiából származó téli sport, ami egyre népszerűbb világszerte. Mintha csak koriznál csak éppen havon! Talán az egyik leggyorsabban megtanulható téli sport.

A hókorcsolyázás nem egyszerűen egy új téli sport, hanem mérföldkő a téli sportokban, hiszen sokkal kevésbé terheli meg a térdeket, és biztonságosabb is, mint a többi havas sport.

Nagyon könnyű megtanulni, kezdőként hamarabb érhető el vele sikerélmény, ráadásul a költségek is alacsonyabbak, mint például egy sífelszerelés. További előnye, hogy kényelmesen szállítható, alig foglal helyet a csomagtartóban. A szülők akár gyereküket kézenfogva csúszhatnak, ami növeli a kicsik biztonságérzetét.

Számos előnye mellett nem meglepő, hogy rövid időn belül világszerte népszerűvé vált a hókorcsolyázás, már több mint 40 országban forgalmazzák (nálunk is).

 

A Sled Dogs hivatalos nemzetközi csapatában, azaz a „Top Dogs”-ban már két magyar név is felbukkan: Makleit Nándor free­style jégkorcsolya és Karsai László görkorcsolya és amatőr jégkorong háttérrel. A magyar páros a világ számos országában népszerűsíti ezt a gyorsan tanulható téli sportot, és persze a hazai lejtőkön is meg-megjelennek.

Aki tud korcsolyázni, az felveheti ezt a mágikus cipőt, és bármit meg tud vele csinálni a havon, amit addig a jégen sikerült. Teljesen szabad mozgást biztosít, akit a tempó vonz, annak 100 km/h feletti sebesség is elérhető vele.

 

TÖRTÉNETE

Tommy Einar Gydar Syversen és Ronny Paul Gydar – az alkotók görkorcsolya rajongók voltak, akik számára a téli sportok kimerültek az Oslo környéki sípályák és utána az aprés ski bulik látogatásában.

1996-ban jött a felismerés, mikor is kipróbáltak egy kezdetleges hókorcsolyát. “Ahogy először tesztelgettük, éreztük, hogy ez egy sorsfordító pillanat” mondja Tommy. ” De biztosak voltunk abban, hogy mi tudunk ennél jobbat is csinálni!”

Hosszú évek próbálkozásai után a norvég testvérek végül megtalálták a tökéletes helyet: Magyarországon, Debrecenben, ahol igazán elkezdődhetett a fejlesztési munka.

2014-ben került piacra a saját, immár magyar szakemberek közreműködésével is fejlesztett hókorcsolyájuk és nagyszerű fogadtatásban részesült a profi sportolóktól és az iparág szereplőitől is.

2017 tavaszán a világ legnagyobb sport kiállításán, Münchenben az ISPO-n a legjobb újdonságoknak kijáró díjjal tüntették ki. A jégkorong, görkorcsolya és skate cross sportolókból pedig azonnal összeállt egy világbajnokság.

 

 

Sportmegoldások Team

 

Hókorcsolyázás