Sípcsontrúgó verseny – Őrült sportok

..

Sípcsontrúgó versenySípcsontrúgó verseny

Őrült sportok

 

Ebből ráadásul világbajnokságot is rendeznek. Az Egyesült Királyságból származik ez a furcsa „sportág” is.

Itt egymás rugdosását addig kell folytatni, amíg az ellenfél kétszer földre nem kerül.

Nem szabad sípcsontvédőt használni, maximum szalmával engedélyezett kitömni a nadrág szárát, de gyanítjuk, hogy ez nem segít oly sokat a helyzeten.

 

Hát, ez is a beteges “találmányok” közé tartozik.

 

Sőt ebből még versenyt is rendeznek, és már nem is először. Mi az hogy versenyt, világbajnokságot!

Például az 2016 évi sípcsontrúgó-világbajnokságot Gloucestershire-ben rendezték, ahol ez igencsak népszerű helyi esemény, és az önmagát szerényen modern olimpiának nevező Cotswold Játékok fénypontja.

A sípcsontrúgó-összecsapások célja nem az ellenfél lábának eltörése, de az tény, és a videó képeiből is látszik, hogy sérülések nélkül nem lehet megúszni. A versenyzők ugyan szalmával kitömhetik a nadrágszárat, de az majdnem olyan, mint a kutyaharapás szőrével esete.

Szóval, a kőkemény küzdelem célja a másik térdre kényszerítése. Az ellenfelek addig rugdossák egymás sípcsontját, míg valamelyik nem egyszer, hanem kétszer is a földre kerül. A szabályok szerint tilos bármilyen kemény cipőbetétet használni, de a cselgáncsból ismert lábsöprés vagy gáncsolás nagyon is megengedett a küzdelem során.

 

Ha már a 2016 évit említettük…. döntőt és a fődíjat egyébként egy környékbeli faluban dolgozó földműves nyerte meg, ellenfele kénytelen volt sérülés miatt feladni. Adam Miller, aki sorozatban másodszorra lett a sípcsontrúgás világbajnoka.

 

 

 

Sportmegoldások Team

 

  • Ha érdekes volt számodra az információ, kérünk, ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !

Sípcsontrúgó verseny – Őrült sportok