Borsó céllövés – Őrült sportok

..

Borsó céllövő világbajnokság

A World Pea Shooting Championships nevű rendezvény 1971 óta kerül megrendezésre.

Sokkal találóbb lenne a borsó-köpő bajnokság elnevezés, hiszen nem másról van szó, minthogy a résztvevők köpőcső használatával próbálják minél pontosabban eltalálni a céltáblát.

Az angliai Witcham nevű településen zajlik a verseny, ami eredetileg vásári mulatságként indult, viszont ma már a világ több országából érkeznek ide a “borsóköpők”. A résztvevők olyannyira komolyan veszik a bajnokságot, hogy nem ritkák a lézeres célzással és távcsővel ellátott köpőcsövek.

Sokan csak a móka kedvéért mennek el egy-egy ilyen bajnokságra, és készítenek valami vicces köpőcsövet is hozzá, de vannak akik annyira komolyan veszik ezt a furcsa sportot, hogy külön erre a célra próbálnak minél jobb aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkező borsófajtákat nemesíteni.

 

A játékszabály rendkívül egyszerű: fogj egy szem borsót és egy köpőcső segítségével a lehető legpontosabban találd el a táblát. Ehhez használhatsz egyszerű szívószálat, vagy akár lézerrel és távcsővel felszerelt, mondhatni full extrás eszközt is.

A cső nem lehet nagyobb 30 centiméteresnél, bármilyen anyagból készíthető, szerelhető rá segédeszköz, mint pl. távcső vagy lézer, ami segíti a pontos célzást. Egyedül az állványok használata tiltott, valamint tilos más versenyzőnek átadni a „fegyverünket”.

Természetesen a gyerekek is élvezettel hódolnak ennek a különleges sportnak. A bajnokságon három korcsoportban indulnak a versenyzők: 18 év felettiek, 12-17 évesek, 5-11 évesek. Egy kis érdekesség, amivel feldobható az angliai nyaralás.

 

 

Sportmegoldások Team

 

 

  • Ha érdekes volt számodra az információ, kérünk, ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !

borsó céllövés, őrült sportok – borsó céllövés