Lápmerülés – Őrült sportok

..

LápmerülésLápmerülés

Őrült sportok

A lápmerülés sportja viszonylag friss, az első World Bog Snorkelling Championship 1985-ben került megrendezésre. A helyszín a Waen Rhydd nevű mocsárban ásott 55 méter hosszú árok.

A táv a megtétele nem jelent különösebb fizikai próbatételt, a nehézséget inkább az orrfacsaró szag és a nyálkás növényekkel való küzdelem okozza. A neheze pedig csak a verseny után következik, ugyanis igen gyakoriak a mocsári lubickolás után a különböző fertőzések. Ennek ellenére minden évben több százan neveznek be a versenyre.

A World Bog Snorkelling Championship a legjobb példája annak, hogy mire képes egy kocsmai beszélgetés, ugyanis egy bárpult feletti eszmecsere nyomán 1976 óta létezik a sport, de az első versenyt 1985-ben rendezték meg Llanwrtyd Wells-ben.

Az Angoloknál hasznos tulajdonságai is vannak az alkoholnak.

 

Szabályok

A jelmezes versenyzőknek egy 55 méteres csatornán kell végighaladniuk két alkalommal, de a konvencionális úszótechnikákat nem használhatják, csak békalábat. 2016-ban tiszteletét tette többek közt Ariel, Hulk és Pókember is.

A férfiknál 1 perc 26,38 másodperc lett a csúcs, női kategóriában pedig a svéd Anna Lohman nyert 1 perc 33,10 másodperccel.

Az évek során megfordult már itt japán versenyző is, szóval akár már most elkezdhetnek gondolkodni a jövő évi jelmezükön.

A versenynek egyébként mountain bike-os verziója is van. Igen, a versenyzők egy bringa segítségével próbálják teljesíteni a merülést.

 

 

 

Sportmegoldások Team

 

  • Ha érdekes volt számodra az információ, kérünk, ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !