Fowling – Őrült sportok

..

FowlingFowling

Őrült sportok

Egy Detroit-i férfi állt elő azzal az ötlettel, hogy létrehoz egy sportot, amit remélhetőleg élvezni fognak az emberek.

Chris Hutt-nak még saját helyisége is van: egy 34000 négyzetméretes ipartelepet alakított át, hogy kényelmesen lehessen játszani az amerikai futball és bowling keverékét. A játékban két játékos áll egymással szemben, nagyjából 15 méterre egymástól.

A lényeg, hogy üsd le az ellenfél bábuit, mielőtt ő üti le a tieidet. A játék nem bonyolult, viszont nem is egyszerű.

 

A játék menete

A fowlingot egy-egyben, kettős csoportokban, vagy páros játékban játsszák, ahol a csapatok a sávoknak nevezett, egymás ellenkező végén állnak.

A páros játékban a csapattársak ugyanazon a sávon vannak elhelyezve, és az ellenfél csapata felé dobják. A labdarúgáshoz hasonlóan a játék érmedobással kezdődik, amikor a győztes eldönti, hogy az első kezdő-e, vagy válasszon-e egy sávot a védekezéshez, és elhalasztja a másik csapatot, hogy először döntsön a kezdésről. 

Minden csapat felváltva dobja a labdát az ellenfél bábuira, miközben a csapaton belül váltakozó a kezdés. Minden játékosnak 20 másodperc van arra, hogy dobjon, a dobás szándékától kezdve. Egy képzeletbeli szabálytalanságot jelölnek ki azoknak a férfiaknak és nőknek, akik dobnak. A férfiak bárhová dobhatják a sáv hátsó széle mögött, a nők pedig bárhova is dobhatják a sáv elülső oldala mögött. A játékosok bármilyen dobási stílust használhatnak, de minden keretben ugyanabból a helyről kell dobniuk, és az egész mérkőzés során ugyanazzal a karral kell dobniuk, hacsak az orvosi vészhelyzet másként nem engedélyezi.

A fowling játékosoknak soha nem szabad beavatkozni a dobásba vagy a labdába, amely érintkezésbe kerül a csapokkal. A védelem csak akkor engedélyezett, ha a labda átlépte a szabálytalanságot, és technikailag továbbra is játékban van, amíg megáll.

Bármely szabálysértés szabálytalanságot eredményez a másik csapat számára, és visszanyeri a labdát, függetlenül attól, hogy az érme dobása előre jelezte-e a forgatást. A védelem csak akkor engedélyezett, ha a labda átlépte a szabálytalanságot, és technikailag továbbra is játékban van, amíg megáll. 

A bowlinghoz hasonlóan minden mérkőzést keretekre bontanak. Meccs játékban az egyik keret akkor fejeződik be, amikor az összes csapot lerövidítik bármelyik sávra. Az a csapat, amely ezt először megvalósítja, megnyeri a keretet. A fowling játéknak akkor van vége, amikor egy csapat három keretből kettőt nyer. Döntetlen akkor következik be, amikor az utolsó dobó csapat leüti a többi csapat csapjait. Döntetlen esetén hirtelen halálos módban folytatják a versenyt. Mindkét csapat egyetlen bábut helyez el bárhol a sávban. Egy érmedobás határozza meg, hogy ki dobja először, és kiegyenlítő dobás nem engedélyezett. Az a csapat, amely leüti az ellenfél csapját, először megnyeri a meccset.

 

 

 

Sportmegoldások Team

 

  • Ha érdekes volt számodra az információ, kérünk, ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !