Feleségcipelés – Őrült sportok

..

FeleségcipelésFeleségcipelés

Őrült sportok

A közép-finnországi Sonkajärvi településen 1992 óta minden nyáron megtartják a feleségcipelő világbajnokságot. A győztes jutalma pedig a feleség súlyával megegyező súlyú sör, ami valljuk be nagy vonzerő Finnországban, ahol egy doboz sör ára 3 euró körül mozog.

A feleségcipelő versenynek pontos szabályai vannak: a pálya hossza 253 és fél méter, a pálya része egy körülbelül egy méter mély vizes medence is, amin az átjutás a feleségeknek jelent talán nagyobb gondot, legalább is, ha szeretnének levegőt venni.

Egy újabb őrület Finnországból.

A feleség lehetőleg saját legyen, de lehet a szomszédé is vagy csak valaki a pálya mellől. A lényeg, hogy 17 évnél idősebb legyen. Ha 49 kg-nál könnyebb lenne, akkor nehezéket adnak rá. A versenyzők kettesével-hármasával futnak, és az elért időket hasonlítják össze, a feleség elejtésért 15 másodperces büntető jár. A feleséget bárhogy lehet cipelni, de manapság az észt stílusú hódit, amikor is a feleség a férj hátán lóg, a lábait a férj nyaka köré szorítja.

Hogy érthetők legyenek a szabályok, álljon itt egy videó, amit két amerikai fiatalember készített, akik ugyan nőtlenek, de alkalmi feleségeikkel ellátogattak a versenyre. 

 

 

 

Sportmegoldások Team

 

  • Ha érdekes volt számodra az információ, kérünk, ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !

Feleségcipelés