Vívópást mérete

 

 

 

A vívótér felülete legyen egyenletes, vízszintes. Ne biztosítson előnyt vagy hátrányt egyik vívó részére sem, főleg ami a megvilágítást illeti.

A vívótér küzdelemre kijelölt része a pást.
Mindhárom fegyvernem versenyeit ugyanolyan páston bonyolítják le.

A pást szélessége 1.50 – 2.00 méter.
A pást hossza 14 méter, oly módon, hogy mindkét vívót a középvonaltól 2 méterre úgy kell felállítani, hogy mindkét vívónak 5 méter álljon rendelkezésére a hátráláshoz anélkül, hogy két lábbal lelépne a pástról.

 

Öt jól látható keresztvonal tagolja a pástot:
a) 1 középvonal, amely a pást teljes szélességében folyamatos.
b) 2 felállási vonal, a középvonaltól számított 2-2 méterre (teljes szélességében folyamatos.)
c) 2 hátsó határvonal, amely a középvonaltól számítva 7 méterre, teljes szélességében húzódik.
d) Továbbá a hátsó határvonaltól a középvonal felé számított utolsó két métert világosan meg kell különböztetni a pást többi részétől – lehetőség szerint más színnel – oly módon, hogy a vívók helyzetüket a páston könnyen meg tudják állapítani.

 

A KÖZÉPDÖNTŐK ÉS A DÖNTŐ PÁSTJÁNAK MAGASSÁGA MAXIMUM 50 cm

 

A fémszőnyegnek be kell fednie a vívópást teljes hosszát, teljes szélességét, beleértve a kifutót is. Ha a versenyt megemelt pódiumon rendezik, a fémszőnyegnek a pódium teljes szélességét be kell borítania. A pódium magassága legfeljebb 50 cm lehet és mindkét oldalon legalább 25 cm-el szélesebb, mint a vívópást. A pódium mindkét végének enyhén lejtenie kell.

a) A vívópást mindkét végén lévő 2m-hez 1,5-2 m plusz teret kell hozzáadni, amit a vívók a hátrálás során vehetnek igénybe. A fémszőnyeg teljes hosszának így 17-18 m-nek kell lennie.

b) A fémszőnyegre a vonalak felfestésére használt anyagnak olyannak kell lennie, ami nem akadályozza meg a vezetőképességet abból a célból, hogy a szőnyegre adott szúrás valamely vonalon szintén semlegesítve legyen

c) A szervezőknek a helyszínen rendelkezniük kell megfelelő felszereléssel, hogy azonnal megjavíthassanak bármilyen lyukat, ami a szőnyegben keletkezik.

d) A fémszőnyeg végein semmilyen olyan tárgy nem lehet, amely a versenyzőt a normál hátrálásban zavarhatja.

e) Az asztalt vagy állványt, amelyen a találatjelző berendezés áll, a pásttól legalább 1 m-re, a középvonallal szemben kell elhelyezni.

f) A rendezőknek egy vagy több tartalékpástot kell készenlétben tartaniuk arra az esetre, ha egy vagy több mérkőzés lassabban halad, mint a többi

 

 

 

  • Ha hasznos volt számodra az információ, kérünk ezt egy megosztással, vagy Facebook oldalunk lájkolásával tudasd felénk.

Ily módon kérjük segítségedet, hogy a Sportmegoldások továbbra is tudjon információkkal szolgálni számodra, kitudja szolgálni a magyar sportot, köszönjük szépem !