Sportklub – Szentendrei Kosárlabda SE

.

 

Szentendrei Kosárlabda Sportegyesület

 

Sportág: Kosárlabda
.
Hivatalos képviselő neve: Könczöl Attila 
E-mail címe: szentendreikosarlabdase@gmail.com
Telefonszám: +36-30-96-11-922
Weboldal:  www.kosar-suli.hu
.
Edzések helye, címe: Szentendre
.
Edzések időpontjai: Hétfőtől-péntekig, korosztályonként eltérő időpontban
Akik jelentkezését várják: Gyermekek és felnőttek jelentkezését is várjuk

 

Bemutatkozó

A Szentendrei Kosárlabda SE minőségi utánpótlás nevelés céljából alakult 2006 nyarán. 24 játékossal, heti két edzéssel indultunk, mindösszesen 4 óra teremidőivel rendelkeztünk. Az elmúlt 15 év alatt látványos fejlődésen ment keresztül egyesületünk. A legújabb nyilvántartásunk szerint 150 utánpótláskorú és 17 felnőtt játékosunk van. Emellett egy együttműködés révén, a Kosárovi program keretében, több óvodában is jelen vagyunk, ahol az óvodások mozgáskultúráját nagyban elősegítő programot is indítottunk. Terveink között szerepel, és a tárgyalások jó irányban haladnak a környékbeli általános iskolák bevonásával a Kosár palánta program meghonosítására térségünkben. Igazolt játékosainkkal heti ~35 óra edzésidővel (havi 140 óra), és évadonként 8-9 csapattal versenyzünk, 10 különböző bajnokságban.

 

Célkitűzések

Egyesületünk célja a minőségi kosárlabda utánpótlás nevelés. 8-10 éves gyerekeket toborzunk mini kosár csapatunkba. A kezdőket az alapokról elindulva neveljük, iskolázott jól képzett játékosokká. Edzéseket, a legkisebbeknek heti háromszor, az idősebbeknek négyszer, ötször tartunk. A gyerekeket nem terheljük eredménykényszerrel, a mérkőzések alapvetően a tanulást, a fejlődést szolgálják. A játékosok egyéni fejlődését tekintjük alapvető célunknak, amelyre garancia edzőink magas fokú tudása és felkészültsége.

 

Legfőbb utánpótlás eredményeink (2019 évtől)

Mini (U11) Gyermek (U12), Kadet (U16) és Junior (U18) csapataink szinte minden évadban a megyei és országos regionális korosztályos bajnokság döntőjébe jutottak, ahol a legjobb négy csapattal mérhettük össze erőnket, és több ízben is sikerült a dobogó legfelső fokán végezni.

Felnőtt csapatunk, melynek magját mindig is a hazai nevelésű játékosok tették ki, immáron a 10. szezonját kezdte meg a Felnőtt Férfi NBII. bajnokságban.

 

Sportklub – Szentendrei Kosárlabda SE, Sportklub – Szentendrei Kosárlabda SE