spacerSportmegoldások

 

1

Edzőtáborok, Sport - Tudakozó  

1

 

 

1
1
header
navigation

Hírfolyam

 
     Virtuális Ügynökség

Élő eredmények

     Labdarúgás
     Kosárlabda
     Jégkorong
     Baseball
     Amerikai Futball
     Tenisz

Rovatok

Partnerünk 

 

Magyar Diáksport     Szövetség

 

 

footer

LIVESCORE.in

Sportmegoldások - Edzőtáborok

 

Országos Sport Információs Központ                           
 

 A weboldal megtekintéséhez Internet Explorer, Avant Browser böngésző ajánlott!

 

Sporttáplálkozás és helyes folyadékfogyasztás

MEGBÍZHATÓ - HITELES - BIZTONSÁGOS
- EREDMÉNYES
-

Tisztelt Sportolók, Tisztelt Sportvezetők!

Szeretném bemutatni az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) megbízásából idén indult új, minőségi sporttáplálkozási és folyadékfogyasztási tanácsadó szolgáltatást . Kérem, hogy olvassa el rövid tájékoztatómat!

Bevezetés

A sportoló táplálkozásának egyik célja, hogy szervezetét az optimális kondicionális állapotra felkészítse. A sportoló edzéstervében célszerű egyéni táplálkozási tervet alkalmazni a felkészülési időszakban, a versenyek alatt és a pihenés, regeneráció során egyaránt. A szakszerűen összeállított étrend hozzájárul a sportoló teljesítményének, eredményességének javulásához . A versenysport mai követelményrendszere nagy testi és szellemi erőfeszítést igényel. Optimális tápanyag- és folyadékellátás nélkül lehetetlen a követelményeket teljesíteni. A helytelen étkezési-, folyadékfogyasztási szokások akadályozzák a nagy intenzitású edzéstervek végre-hajtását, a zavartalan felkészülési időszak, a versenyek és a pihenők lebonyolítását, a versenyen a csúcsforma kibontakozását. A fellépő szövődmények veszélyeztetik a sportoló egészségét és sportkarrierjét.

Sportmegoldások - Edzőtáborok - Országos Sport Információs Központ

A szolgáltatás célja

 • Segíteni a sportolók felkészülését és versenyeken való eredményességét az étkezési-, folyadékfogyasztási szokásaik optimalizálásán, a sportágának, felkészülési ill. versenyidőszakának megfelelő energia- és folyadékigényének kielégítésén keresztül.
 • Segíteni a sportolók regenerációjának eredményességét (a megfelelő táplálkozással, folyadékpótlással).
 • A sportoló igényeinek és lehetőségének megfelelő étrend-kialakításban, szükség szerint étrendet biztosítani eltérő időtartamra (1-4 hét).
 • Folyamatos konzultációs lehetőséget biztosítani.

A szolgáltatás elemei

1. Táplálkozáselemzés

Táplálkozáselemző szoftver segítségével lehetőség nyílik az egyéni tápanyag-, vitamin-ásványi anyag bevitel meghatározására a megadott átlagos nap – szükség esetén több nap – étkezése alapján. A vizsgálathoz nem kell más, mint a kiszámítani kívánó nap(ok) étkezésének pontos megadása, amelynek alapján meghatározható a nélkülözhetetlenül fontos vitaminok, ásványi sók fehérje, zsír, szénhidrát, koleszterin bevitelének mértéke. A számításnak szerepe van:

 • Az eredményes felkészülési, versenyzési periódus biztosításában (figyelembe véve az egyes edzés-ciklusokat), a pontos fehérjeszükséglet beállításában , folyadékpótlásban , immunerősítésben .
 • Az izomregeneráció, izomépítés segítésében .
 • Célzott vitamin-pótlásban abban az esetben, ha a meglévő táplálkozási szokást az egyén nehezen, vagy egyáltalán nem tudja megváltoztatni. Ekkor az átlagos nap alapján meg lehet pontosan határozni, hogy mely vitaminokból kell többet ill. kevesebbet fogyasztani és így célzott javaslat adható vitaminpótlásra.
 • Súlycsoportos sportágak esetén a fogyasztás beállításában.
 • Testzsír-arány csökkentő program előtt az egyén kalória-, fehérje-, zsír-, szénhidrátbevitelének kiszámításában, majd pontos étrend-korrekcióban.
 • Sav-bázis egyensúly eltolódással (pl. Candida fertőzés) járó felszívódási zavarok megelőzésében

2. Folyamatos konzultáció

A folyamatos konzultáció során lehetőség nyílik az étkezéssel, folyadékpótlással, energiapótlással (edzés ill. verseny alatti) kapcsolatos kérdések megválaszolására. Módjai:

 • Személyes konzultáció
 • Csoportos konzultáció (pl. csapatoknak 1–1,5 órás továbbképző előadás)
 • E-mail-ben való válaszadás
 • Telefonos tanácsadás

3. Étrendtervezés

Abban az esetben, ha a sportolónak speciális étrendre van szüksége fogyókúra, betegség, speciális felkészülés, utazás, akklimatizáció stb. okából, akkor lehetőség van a napi kalóriaszükséglet, zsír-fehérje-, szénhidrátarány kiszámításával egésznapra szóló étrend kidolgozására.

A szolgáltatás személyi háttere

A sporttáplálkozási és folyadékfogyasztási tanácsadást tapasztalt, több mint 1 évtizedes sporttáplálkozási kutatási ill. tanácsadási múlttal rendelkező orvosokból, dietetikusokból és egyéb szakemberekből álló team tudásával szolgáltatjuk.

Jelentkezés a tanácsadásra, konzultációra:

A jelen formában 2008-ban indult sporttáplálkozási és folyadékfogyasztási tanácsadó szolgálat hétfőn 8–16 óra között, szerdán 9–12 óra között kizárólag előzetes bejelentkezés alapján a Sportkórházban fogadja a sportolókat, de lehetőség szerint rugalmasan alkalmazkodik az olimpikonok, élsportolók, csapatok időbeosztásához, elérhetőségéhez, ezért személyes megbeszélésen egyeztetett más időpontokban és helyszínen is igénybevehető.

Előjegyzés, érdeklődés:

 • mobil 30 4210350 (Haász Péter)
 • email: nutri@sportorvos.hu

A tanácsadás költségei

Az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) és a ÖTM Sport Szakállam-titkársága között létrejött támogatói megállapodás segítségével 2008. augusztus végéig az ismertetett szolgáltatás a Pekingi Olimpiai sportolói keret részére a fent ismertetett szolgáltatás ingyenes !

A nem olimpiai kerettagoknak, csapatoknak, sportolóknak is készséggel állunk rendelkezésre, érdeklődés esetén a szolgáltatás igénybevételének lehetőségeiről, díjairól kérjenek tájékoztatást a megadott elérhetőségeken keresztül.

MEGBÍZHATÓ - HITELES - BIZTONSÁGOS

Forrás: OSEI

 

 

footer
Információ

 

Sportmegoldások.hu  Országos Sport-Információs Site

Weboldal: www.sportmegoldasok.hu  
Mobil: 20/5303-402
E-mail: sportmegoldasok@gmail.com

 

footer
Adatbázisok
 

Sport klub adatbázis

Sportedző adatbázis

Sport webáruház adatbázis

Fitness - Wellness adatbázis, sport teremkereső

 

 

Ha tetszik weboldalunk, és ha úgy gondolod hogy mások is hasznos információkhoz juthatnak, szánjál a sportra 10 másodpercet,

ajánld barátaidnak ismerőseidnek a Sport-Tudakozót

 Sportmegoldások AJÁNLÓ

 

Hírlevél

  A feliratkozók a hírlevelek mellett megkapják a Bevezetés a kis Magyar sportpornográfiába című exkluzív sorozatot is.

Név: *
Email: *

lakcím:

 

(A beírt adatok valódiságát nem kell ellenőrizni)

footer
Edzőtábor helyszínkereső
Asztalitenisz                                         Atlétika                                                  Kézilabda                                               Kosárlabda                                            Küzdősportok                                       Röplabda                                               Labdarúgás                                           Tánc                                                        Tollaslabda                                            Vízi sportágak                                      Egyéb sportágak

footer

AJÁNLATUNK

Somogydöröcske a Balatontól 15 km-re. Egy nagyon csendes kulturált település mely az évek során a tánc, és küzdősportágak fellegvárává nőtte ki magát. tökéletes edzőtáborozási lehetőséget biztosít a tökéletes tárgyi, eszközi és létesítményi feltételek megteremtésével. INGYENES edzőtermek ( 5db ) használatával !

Megnézem       Érdeklődöm

 

SportFriss

   

 

 

  TERMÉK AJÁNLAT

Adidas

Mint mindig, most is az élen

Asics

A második számú sportcipő gyártó

A legújabb fejlesztésű speciális teremcipők csúcsminőségben közvetlenül a gyártótól.

Magyarországon csak nálunk!

Megnézem

 

 

Copyright © 1994 - 2008  Sportmegoldasok.hu  Minden jog fenntartva!

  Fejlesztette: Megoldások Team                                                                                                            Telefon: 0620/5303-402        Email: sportmegoldasok@gmail.com
                                                                                                                                                                                                           SPORTMEGOLDÁSOK.HU

 

  WYW kereső A magyar linkjegyzék Magyar Honlap Linkek CégMAX cégkatalógus TopSite.hu - A web legjobbjai.  Hun-Web Linkek toplista hírek Cégstand