spacerSportmegoldások

  1

  

1

 

 

1
1
header
navigation
Oldal tartalom

                         Tóthné Földes Mária, a Mosonmagyaróvári Pulzus TSE vezetőjének nyilatkozatát olvashatják.

 

footer

Ha megtetszett, vagy érdekesnek találja riportunkat, ajánlja az oldalt ismerőseinek az alábbi gombra  kattintva.

 Küldés e-mailben

 

Majd ő megmondja.....

 

Vendégünk Tóthné Földes Mária, a Mosonmagyaróvári Pulzus TSE (a Magyar táncsport egyik sikeres egyesülete) vezetője válaszol néhány kérdésünkre, mutatja be egyesületét.

.

Üdvözöllek Mária. Mindjárt bele is vágok a kérdések közepébe, hogy ne raboljalak el sok időre a gyerekektől, és természetesen egyéb tennivalóidtól.

Milyen céllal, tervekkel, mikor alakult az egyesület

Mária. A Pulzus TSE 2006-ban alakult, előtte már 6 évig klubszerűen működtünk. Azzal a céllal alakultunk meg, hogy a tehetséget gyermekeknek hivatalos keretek között versenyzési lehetőséget tudjunk biztosítani. Célunk először csak az volt, hogy a dunántúli egyesületekkel összemérjük tudásunkat. Mivel sikerült néhány nagyon jó helyezést elérnünk, így tavaly már a cél az országos verseny volt, itt is sikerült döntő helyeket elérnünk, így részt vehettünk az évente megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságon, illetve egy serülő párosunk kijutott egy világkupára is.

S.M. Gratulálunk, ez igen szép eredmény ilyen rövid idő alatt.Nagy utánpótlás bázissal rendelkeztek, hogyan sikerül a gyerekeket a számítógép világából az edzésekre csábítani

Mária. Nagy utánpótlás bázissal rendelkezünk igen. Jelenleg az egyesületben több mint 300 gyermek táncol, ebből 42 fő, aki rendszeresen részt vesz hivatalos (versenykönyves) versenyeken. Nagyon sokat megszerették ezt a fajta mozgást, mivel nagyon gyors a zene, ez sok gyereknek kihívást jelent, hogy meg tudja-e csinálni az általunk mutatott mozdulatsorokat a gyorsabb tempójú rnr zenékre.

S.M. Ez a létszám ne tagadjuk, országosan is kiemelkedő az összes sportágat figyelembe véve is, és ez benneteket, a munkátokat és hozzáértéseteket dicséri.

 

Milyen versenyrendszerben mérhetitek le felkészültségeteket, tudásotokat


Mária. - nem hivatalos: utánpótlás versenyek, melyeken bárki elindulhat (versenykönyv nélkül is), inkább a kezdő versenyzők részére (havonta 1, 2 ilyen verseny van területenként).
- Hivatalos versenyek (Magyarország 3 részre van osztva ilyen szempontból: Nyugat-Magyarország, Kelet-Magyarország, Budapest és környéke)
- a három régió szervez területi ranglistaversenyeket
- a területi ranglista alapján ki lehet jutni országos versenyekre, magyar bajnokságra
- az országos ranglista alapján ki lehet jutni világkupára, világbajnokságra.A Rock and Roll is költséges sportág, hogyan, miből tudjátok finanszírozni a költségeket

Mária. Természetesen próbálunk támogatókat keresni. Mivel sok gyermek jár hozzánk, így a sok szülőből akad egy-kettő, aki szívesen támogat a vállalkozása, cége révén minket, de a költségek nagy részét a gyerekek havi befizetéseiből álljuk.

 

Egy nagyon sikeres klub vagytok, az álmokat leszámítva milyennek tartod az elismertségeteket helyi viszonylatban

Mária. Mosonmagyaróváron és környékén már nagyon sokan ismernek minket, rengeteg fellépésen részt vettünk, a helyi médiákban is gyakran szerepelünk. A város lehetőségeihez képest támogat minket, elsősorban a versenyek terén.

 

Miben látod a megoldást

Mária. Jó lenne egy állandó nagy szponzor, mert nagyon sok erőnket, időnket elvesz, hogy próbálunk a különböző rendezvényeinkre pénzt összeszedni.

S.M. Ez sajnos országos kívánság, egy-kettő egyesületet és sportágat kivéve, viszont lehet megoldódik ez az égető probléma ha éppen olyas valaki is olvassa ezt a kis beszélgetést aki ennek hatására felkarol benneteket.

 

Végezetül egy már szokásos kérdés, legközelebb mikor csodálhatunk meg benneteket, hol tapsolhatunk, szurkolhatunk értetek

Mária. Egyesületünk szervezésében lesz megtartva 2009. február 28-án II. Óvár-Kupa Nyugat-Magyarországi Területi Ranglistaverseny, helyszíne: mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ, kezdés 10.00 órakor (páros és formációs kategóriákban kb. 300 versenyzőt várunk)
 

S.M. Köszönjük szépen hogy rendelkezésünkre álltál. További jó munkát, és nagyon sok sikert kívánunk az elkövetkezőkben.


Köszönjük a bemutatkozási lehetőséget!
 

 

footer
Információ

 

Sportmegoldások.hu  Országos Sport-Információs Site


Weboldal: www.sportmegoldasok.hu  
Mobil: 20/5303-402
E-mail: sportmegoldasok@gmail.com


Vissza a főoldalra

 

footer
Adatbázisok
 

 

footer
Hírlevél

 

 Hírlevelünkre, és a Bevetés a Kis Magyar sportpornográfiába című sorozatunkra főoldalunkon tudsz feliratkozni.

footer
Edzőtábor helyszínkereső
Asztalitenisz                                         Atlétika                                                  Kézilabda                                               Kosárlabda                                            Küzdősportok                                       Röplabda                                               Labdarúgás                                           Tánc                                                        Tollaslabda                                            Vízi sportágak                                      Egyéb sportágak

footer

Copyright © 1994 - 2008  Sportmegoldások.hu  Minden jog fenntartva!

  Fejlesztette: Megoldások Team                                                                                                            Telefon: 0620/5303-402        Email: sportmegoldasok@gmail.com
                                                                                                                                                                                                           SPORTMEGOLDÁSOK.HU