spacerSportmegoldások

  1

  

1

 

 

1
1
header
navigation
Oldal ajánló

                               Ha megtetszett, vagy érdekesnek találja riportunkat, ajánlja az oldalt ismerőseinek az alábbi gombra  kattintva.

 Küldés e-mailben

                   

 

footer

 

 

 

 

Sportmegoldások - Majd ő megmondja

 

Az alábbi riportunkban Kajdi Jánossal, a King-Gym Muaythai és Ökölvívó SE vezetőjével beszélgetünk.

 

Szia János!

Köszönjük szépen hogy vállaltad ezt a beszélgetést.


Pár mondatban mutasd be légyszíves az egyesületet.

K.J  A KING-GYM Muaythai és Ökölvívó sportegyesület 2008 őszén alakult, celldömölki központtal. Ezt megelőzően 13 évig folytak rendszeresen thai-box és ökölvívó edzések, más egyesületekhez, promóterekhez csatlakozva.

 

Az egyesületben hasonló, de mégis kettő különböző sportágat oktattok, hogyan egyeztetitek össze őket?

K.J  A thai-box és az ökölvívás álló-küzdősport, ezért remekül kiegészítik egymást, természetesen csak a megfelelően házzáértő szakember segítségével, akik ismerik a két sportág temetikáját, metodikáját.

Ebből adódóan ma már hozzátartózik a thai-box oktatási rendszeréhez, mivel nagyon sok szabályrendszer az ökölvívó alapokra épül (kivették a könyök technikákat). pl.: K-1A médiák tele vannak a különféle profi box eseményekkel, hatalmas reklámkampánnyal harangozzák be őket, mindenki szinte csak erre figyel. Az ökölvívás mint Olimpiai sportág a profi box fényében viszont nagyon eltörpül, szinte csak mellékesként említik meg. Mi ennek az oka véleményed szerint?

K.J  A profi ökölvívás az amatőrre épül. Amatőrből lehet profi, de fordítva ez nincs így.

S.M  Ez természetes, de mégse a profi box szerepel az Olimpián.Egyre több Magyar ökölvívó sikeres a profik között is, ami jelzi hogy Magyarországon nagyon jó műhelymunka folyik. De mi a különbség szakmai szemmel a profi, és az idézőjelbe amatőr box között?

K.J  Az amatőröknél fejvédőt használnak és jobban védik a sportolót (3x3 menet) míg a profiknál 4, 6, 8,10, 12 menetesek a mérkőzések stb.

Továbbá a profik sport vállalkozásoknál promóciókhoz, illetve promóterekhez tartoznak a munka törvénykönyve vonatkozik rájuk.Kanyarodjunk vissza hozzátok. Mennyire népszerű Celldömölkön az ökölvívás, és mennyire a másik egyesületi sportágatok a Thai-box?

K.J  Ma Magyarországon, szerintem csakis a fanatikus edzők, némely sportvezető tartják életben. Akiknek nincsenek támogatói, illetve nem tudják gazdasági alapon fenntartani az egyesületeiket, ráadásul nincsenek bennfentes ismerősei, azok bedőlnek. De akik létre hozták ezt a rendszert, nincs felelősségük, és az emberi természetről nem tudnak semmit., pl.: hogy, hogyan kell kialakítani egy felnövő gyerek jellemét, személyiségét, hogy a társadalom hasznos tagja legyen? (Ez ellen van az érdekpolitika) És csodálkoznak, ha nő a bűnözés, és csökken a közmorál, tisztelet egymás iránt stb. (nem akarok politizálni). Ezeknek az embereknek szociológiát és pszichológiát kellene tanulniuk. Ez nem celldömölki, hanem globális probléma. Az érték teremtés alapja a munkára (közgazdaságtan, Chikán Attila az Érték teremtések menedzsmentje kb. 700 oldal) és a tanulásra nevelés, amelynek a családban kellene kezdődnie. De mit ér ma egy család (sajnos) a vezetőink számára? Nézz körül a minden napjainkban..

S.M  Reméljük az illetékesek is olvassák a válaszodat.....Utánpótlást is neveltek, és hát a küzdő sportágak mindig is népszerűek voltak a gyerekek körében, mi alapján válasszátok ki a tehetségeket?

K.J  Ma a világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportja a thai-box (a küzdő szellem az alapja na meg a thaiföldi kormány). A rendszer alapja az utánpótlás, szabadidősport, rekreáció, illetve az amatőr és profi versenyeztetés. A kiválasztás pedig fizikai és pszihés tulajdonságok, illetve egyéb követelmények alapján történik (edzéselmélet, szakelmélet stb).Mi kell ahhoz hogy valakiből jó ökölvívó és thai-boxos legyen?

K.J  Kitartás, szorgalom, alázat, két kéz, két láb, sok-sok munka, ütőálló képesség, sikervágy, megfelelő családi háttér és egy jó edző, manager kb. (100-120 váltózó, tulajdonság). Természetesen a legjobbakról beszélek.Úgy mondd veszélyes sportágat, sportágakat űztök, melyekhez komoly védőfelszerelés szükségeltetik hogy biztonságos legyen. Mennyire költségesek ilyen szempontból a sportágak?

K.J  Sportágakat tekintve az olcsóbbak közé tartozik. A védő felszerelések használatát a szakszövetségek szabálykönyve írja elő, a küzdelmi szabály rendszernek megfelelően.Tényleg nagyon keveset hallani a médiákban a kettő sportágról ( profi boxot kivéve), közvetítéseket pedig szinte nem is látni az eseményekről, milyen versenyrendszerben működnek a sportágak?

K.J  Nem nincs így, rendszeresen látni a televízióban közvetítéseket (fight club, boxing one stb)Az emberek őrjöngnek érte, persze ez kultúra függő.

S.M  A külföldi adókon igen, de mint ahogy folyamatosan halljuk a felhívást, Magyar ember Magyar terméket vásároljon..... Magyar adókon pedig kötelezően nézze a külföldit....Mi volt az egyesület eddigi legemlékezetesebb pillanata, percei? Mi az amire leginkább büszke vagy az egyesület eddigi működése során?

K.J  Mivel 2008 ősze óta működünk önállóan a jövő stratégiájára összpontosítunk (utánpótlás nevelés, kapcsolatépítés, pozicionálás stb.).Még egy utolsó kérdés.... mit üzensz az olvasóknak?

K.J  Mivel a világban is verseny folyik, (munka, tanulás) aki nem tanul meg küzdeni, az elfog vérezni, (a gyengék mindenhol elpusztulnak) ez az élet rendje . Tudom durva, ezért tanuljatok meg küzdeni. Mert a küzdő szellem benned van .

S.M A leggyengébbik láncszem teória... de ahogy a mondás is szól, "az utolsókból lesznek az elsők"Köszönjük szépen hogy rendelkezésünkre álltál.
További sok sikert kívánunk neked és az egyesületnek is egyaránt.

 

Sportmegoldások

 

footer
Információ

 

Sportmegoldások.hu  Országos Sport-Információs Site


Weboldal: www.sportmegoldasok.hu  
Mobil: 20/5303-402
E-mail: sportmegoldasok@gmail.com


Vissza a főoldalra

 

footer
Adatbázisok
 

 

footer
Hírlevél

 

 Hírlevelünkre, és a Bevetés a Kis Magyar sportpornográfiába című sorozatunkra főoldalunkon tudsz feliratkozni.

footer
Edzőtábor helyszínkereső
Asztalitenisz                                         Atlétika                                                  Kézilabda                                               Kosárlabda                                            Küzdősportok                                       Röplabda                                               Labdarúgás                                           Tánc                                                        Tollaslabda                                            Vízi sportágak                                      Egyéb sportágak

footer

Copyright © 1994 - 2008  Sportmegoldások.hu  Minden jog fenntartva!

  Fejlesztette: Megoldások Team                                                                                                            Telefon: 0620/5303-402        Email: sportmegoldasok@gmail.com
                                                                                                                                                                                                           SPORTMEGOLDÁSOK.HU