spacerSportmegoldások

  1

  

1

 

 

1
1
header
navigation
Tápiószentmárton

                                Ha megtetszett táborhelyszín ajánlatunk, ajánlja ismerőseinek is az alábbi gombra kattintva.

 Küldés e-mailben

 

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor

                                Sokarcú, változatos táj a Tápió vidéke, s ennek talán legjellegzetesebb települése Tápiószentmárton.

A falu első említése 1438-ból származik, mégpedig Szent Márton név alatt. Ez arra utal, hogy a település középkori templomának védőszentje Szent Márton tours-i püspök volt, és róla nevezték el a helységet is.

 Leghíresebb lelet a szkíta aranyszarvas, amely fejedelmi pajzsdísz lehetett. 1923-ban találták meg, miközben a máig élő Attila legenda a Priszkosz rétor leírása alapján a hun király egykori palotáját kezdték itt kutatni.

Az Árpád-korban a Káta-nemzetség telepedett meg ezen a tájon, s az e korban épült kéttornyú templomot a törökök lőtték a szomszédos mocsárba.

      

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - strand

                           INGYENES

 

Uszoda

                        

 

footer

 

Menetrendek

Volán menetrend

Útvonaltervező

MÁV menetrend

 

Edzőtáborok - Tápiószentmárton

 

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor térkép

 
Nyitvatartás: Egész évben Elhelyezés: 2-6-8-10 ágyas szobákban
Étkezés: Helyben
Edzőtábor: Férőhely: 100 fő

 

 

Egy egyedi helyszín, tökéletes edzési feltételeket biztosítva..... minden sportágnak

 

Az Alsó-Tápió mente legnagyobb lélekszámú községe, a verhetetlen versenyló, Kincsem emlékmúzeumáról, a gyógyító hatásúnak tartott Attila-dombról, valamint az ország egyik legismertebb ősi emlékéről, a falu határában talált szkíta aranyszarvasról nevezetes.

Egy nagyon csendes kulturált település mely szinte minden sportágnak tökéletes edzőtáborozási lehetőséget biztosít a tárgyi, eszközi és létesítményi feltételek megteremtésével.

Terem - labdás sportágak (kézi, kosár, röplabda, tollas..... ) • futball küzdősportok Tánctáborok.....

 

 

Létesítmények

 • Sportcsarnok ( szabvány méret )
 • Tükrös terem
 • Füves futballpálya
 • Bitumenes kézilabdapálya
 • Uszoda ( tanmedence )

 

   

Kedvezmények

 Sportmegoldások plusz

     • Kedvezményes csarnok, terem és futballpálya, szauna használat!
 • Minden 20. fő után egy edző szállása INGYENES! ( sportcsarnokban )
  Ingyenes uszoda használat
IFA 0 Ft !

 

 

Létesítményi feltételek

Sportcsarnok: 40x20m parketta borítású, nemzetközi méretekkel rendelkező terem. Hasznos belmagassága 10-15 méter. Korszerű burkolattal, kézi-, kosár-, röplabda és valamennyi teremsport számára alkalmas. Küzdősportok és tánctáborok lebonyolítására is kiválóan megfelel......  

Tükrös terem: 9x7m-es, parkettás kisterem tükörfallal. 

Uszoda: tanmedence 8x12m-es, 60cm-160cm fokozatosan mélyülő, vízhőmérséklete: 28-30C. Az úszásoktatáshoz taneszközökkel rendelkezünk. 

Füves futballpálya: nagyon jó minőségű, gondozott, szabvány méretű focipálya, 800 méterre a szállástól 

Külső sportpálya: A sportcsarnok udvarán található bitumenes pálya (40x20m) 

Füves terület: gondozott füves terület mely erőnléti edzéseket, küzdősportokat nagyon jól szolgálja.

Konditerem: Jól felszerelt konditerem, melynek mérete 9x7m. 

Szauna: 10-12 személyes szauna, melynek méretei: 250x390x215cm. 

 

 

 

Elhelyezés:
A sportcsarnok öltözőiből kialakított szobákban (2-10 ágyas) maximum 100 fő férőhellyel.

További szálláslehetőségek a szomszédos Kubinyi Kúria igényesen berendezett, tv-vel, hűtőszekrénnyel, saját fürdőszobával ellátott vendégszobáiban biztosított.

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor szállásSportcsarnok ( 80-85 fő )

Az öltözőkből a lehetőségekhez képest igényesen kialakított szálláshelyen történik az elhelyezés. Szimpla, illetve emeletes vaságyakon.

 

Kubinyi Kúria ( 18-20 fő )

A kúria tetőterében kialakított, igényesen berendezett, Tv-vel, hűtőszekrénnyel saját Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor szállásfürdőszobával ellátott szobákkal várják vendégeiket.

1db 6+1 (fotelágy) ágyas szoba
1 db 2+1 ágyas szoba
2db 2 ágyas szoba
1db 2+2 ágyas szoba 

Étkezés

A sportcsarnok szomszédságában lévő Kubinyi Kúriában, ahol házias ízekkel, nagyon finom és bőséges ételeket szolgálunk fel csoportjainknak.

 

 

 

 

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor szabadidős lehetőségekSzabadidős lehetőségek

bográcsozás,
• tűzrakási lehetőség,
• szalonnasütés, nyársalás, grillezés

• strandolás, fürdőzés
• túrázások....
....

Zárt, füves udvarunkon ( 18x18 méter ) bármilyen játék vagy sport űzhető.

A településen sok látnivaló illetve programlehetőség adódik, akár lovagolni és golfozni is lehet..... lásd. lentebb " Látnivalók és programlehetőségek helyben"

Rossz idő esetén, vagy szabadidőben a csarnok előterét lehet használni foglalkozásokra, tévézésre, a szabadidő eltöltésére, de a létszámtól függően a kisterem is használható erre a célra.

 

 

 

 

Tovább a részletes bemutató oldalra >>>

 

 


 

Látnivalók, programlehetőségek helyben

 

  • Tápiószentmártoni Gyógy és Strandfürdő

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor strandStrandunkon jelenleg 4 medence működik:

- ülőpados gyógymedence, 12x12m-es,
- strandmedence, 25x10 m-es,
- gyermekmedence, 10x10 m-es,
- úszómedence, 33,33x21 m-es
2005. májusára egy nagyobb beruházás ért végett, melynek eredményeképpen felújított medencékkel, új öltözőkkel, zárható szekrényekkel, vizesblokkokkal várjuk Kedves Vendégeinket!

Fürdőnk kiváló pihenést és szórakozási lehetőséget nyújt minden korosztály számára. 4 medencével, újonnan kialakított sportpályákkal (homokfoci, strandröplabda) állunk látogatóink rendelkezésére.
Nyári programok: homokfutball bajnokság, éjszakai zenés fürdőzés, egyéb kulturális programok.

A strand területén jelenleg több hideg-meleg konyha büfé, palacsintasütő és bazár található, ahol a vendégeknek lehetősége van étkezésre, frissítők fogyasztására illetve népművészeti és tájjellegű emléktárgyak megismerésére, vásárlására. További frissítő-, pihentető- és aroma-masszázs teszi még teljesebbé a pihenni vágyok kikapcsolódását.

 

  • Műemlékek, emlékművek

A Blaskovich-család és Tápiószentmárton összekapcsolódó történetének máig álló emléke a Szűz Mária-kápolna, amely egy domboldalon, a Blaskovichok sírkertjében áll. Blaskovich József özvegye, Dacsó Anna építette 1768-ban Szűz Mária mennybevitelének tiszteletére.

A község központjában tekinthető meg az 1845. és 1847. között klasszicista stílusban épült evangélikus templom. Az egyhajós, homlokzati tornyos templom főoltárán Kiss Bálint Krisztus az Olajfák hegyén című festmény látható, keresztelőmedencéjén az 1847-es évszám olvasható. 1938-ban átfogó felújítást végeztek rajta, majd 2003-ban közadakozásból készítette toronyóra átadásával folytatódott a templom formálása.

Szintén Tápiószentmárton centrumában található a római katolikus plébánia-templom. 1847-ben épült fel, Peitler Antal váci püspök áldotta meg. Peitler Antal 1870-ben Blaskovich Ernő földbirtokossal abban állapodott meg, hogy Tápiószentmártont önálló lelkészséggé teszi. Első plébánosa Barina Vendel volt, aki Kuthen írói néven jelentékeny sikereket ért el.

Tápiószentmárton temetőjében nyugszik Szentkirályi Móricz, Budapest első főpolgármestere. E család építette 1813-ban a Szentkirályi Kúriát (Ady Endre u. 35.), amely a klasszicizmus jegyeit hordozza magán. A történelem során többször átépítették, jelenleg szociális otthonként működik.

Szintén az 1800-as évek első negyedére tehető a Kubinyi Kúria felépítése is (Ady Endre út 2.). Ezen épület is a klasszicizmus jegyében született, a középrészen található timpanont négy díszítetlen oszlop tartotta. 2003-ban teljes felújítására került sor.

 

  • Kincsem emlékmúzeum

A "csodakanca", Kincsem emlékmúzeuma a verhetetlen versenyló életútja mellett kitekint a magyar lovassport történetére, és képet kaphatunk a település múltjáról, népi életmódjának tárgyi emlékeiről is.

 

  • Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Attila dombGyógyító hatású Attila-domb

Tudósok, mérnökök, természetgyógyászok próbálják, próbálták megfejteni a titkot, amit a föld mágneses kisugárzásával hoznak összefüggésbe. A domb hatására úgy derült fény, hogy a lovas gazda egyik lova betegeskedni kezdett, mire kivitték a birtokon lévő dombra, ahonnan néhány nap múlva a ló egészségesen tért vissza. Azóta a domb híre elterjedt az egész országban, és gyógyulást keresők sokasága keresi fel napról napra, és tölt el rajta néhány órát.

 

  • Szkíta aranyszarvas

A település az őskor óta lakott hely, melyet a határában 1923-ban feltárt fejedelmi sírból származó pajzsdísz, a szkíta aranyszarvas is tanúsít. (Eredetije a Nemzeti Múzeumban, másolata a tápiószelei Blaskovich Múzeumban látható.)

 

  • Kincsem Lovaspark

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Kincsem LovasparkKincsem, a verhetetlen, a legyőzhetetlen "csodakanca" 1874-ben látta meg a napvilágot Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Pályafutása során 54 versenyen indult és valamennyit megnyerte - Kincsem a telivér tenyésztés történetének legendás alakja. Teljesítménye, amit azóta sem ért el a világ egyetlen versenylova sem, nemcsak tulajdonosának, hanem az egész magyar állattenyésztésnek szerzett hírnevet, megbecsülést szerte a világon. Kincsem leszármazottai - bár ősanyjuk csodálatos eredményeit nem tudták elérni - hat ország 13 versenyterén, generációk során eljutottak a világ 12 telivér tenyésztő államába és mindenütt megbecsülést szereztek e kiváló vérvonalnak.

A Kincsem parkban- a budapesti galopp pálya főbejáratánál - 1977-ben felállították életnagyságú bronzszobrát.
Tápiószelén, a Blaskovich család Kastélymúzeumában is megtalálhatóak a leghíresebb magyar versenyló - Kincsem - emlékei.
Tápiószentmártonban a lovasparknak lett névadója Kincsem.

 

 

footer
Információ

 

Sportmegoldások.hu  Országos Sport-Információs Site

Foglalási lap  letöltés doc.


Weboldal: www.sportmegoldasok.hu  
Mobil: 20/5303-402
E-mail: sportmegoldasok@gmail.com


Vissza a főoldalra

 

footer
Adatbázisok
 

 

footer
Hírlevél

 

Név: *
Email: *
Lakcím:

 

footer
Edzőtábor helyszínkereső
Asztalitenisz                                         Atlétika                                                  Kézilabda                                               Kosárlabda                                            Küzdősportok                                       Röplabda                                               Labdarúgás                                           Tánc                                                        Tollaslabda                                            Vízi sportágak                                      Egyéb sportágak

footer
     Tápiószentmártoni fotók

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Sportcsarnok

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor sportcsarnok

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor sportcsarnok

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor tükrös terem

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - kondi terem

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - uszoda

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - futballpálya

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - sportcsarnok kert

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - kisterem

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - szauna

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - szállás

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - szállás

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - fürdő

Szállás a Kúriában

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Kubinyi Kúria

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Kubinyi Kúria szállás

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Kubinyi Kúria szállás

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Kubinyi Kúria szállás

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Kubinyi Kúria szállás

Edzőtáborok - Tápiószentmárton edzőtábor - Kubinyi Kúria étterem

 

Copyright © 1994 - 2008  sportmegoldasok.hu  Minden jog fenntartva!

  Fejlesztette: Megoldások Team                                                                                                            Telefon: 0620/5303-402        Email: sportmegoldasok@gmail.com
                                                                                                                                                                                                           SPORTMEGOLDÁSOK.HU